Igazi vitaminbomba: Színes téli saláta céklával, gránátalmával és kecskesajttal

Pofonegyszerű, diétás és nagyon finom. Télen sem kell lemondani a finom salátákról, ilyenkor is ínycsiklandó, változatos fogást lehet készíteni belőle. Íme, egy tökéletes böjti étel, ami a természet legszebb színeit és legfinomabb ízeit sorakoztatja fel.
Színes téli saláta
Hozzávalók:
A salátához:
- 4 darab közepes méretű cékla
- 250 g rukkola
- 1 gránátalma
- 75 g kecskesajt, felmorzsolva
- 50 g dió
- olívaolaj
A gránátalma vinaigrette-hez:
- 175 ml gránátalmalé
- 50 ml vörösborecet
- 100 ml (extraszűz) olívaolaj
- 2 kk. citromlé
- 2 kk. barnacukor
- só és bors ízlés szerint
A kép csak illusztráció
Elkészítés:
A megpucolt, felkockázott cékladarabokat egy tepsibe szórjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, majd a sütőben 180 fokon 50 perc alatt puhára sütjük, utána hagyjuk kihűlni. A gránátalmát egy késsel óvatosan szétnyitjuk, így a magok könnyedén elválaszthatóak a héjtól és a belső fehér membrántól. Ha ezt vízben tesszük, akkor még könnyebb a dolgunk, hiszen a magok úsznak a vízen, a héj pedig le fog süllyedni. Egy salátástálba helyezzük a rukkolát, rászórjuk a gránátalma-magokat és a megsült, kihűlt cékladarabokat, majd a felmorzsolt kecskesajtot és a diót. A gránátalma-szószhoz összekeverjük a hozzávalókat egy befőttes üvegben, amire rátekerjük a tetejét, és alaposan összerázzuk a tartalmát. Ráöntjük a salátára, majd összekeverjük.
További két saláta receptért lapozz!
Fotó: 123rf.com
Oldalak
This is a modal window.