Szezámmagos-tonhalas tészta - A kedvenc fogásod lesz
A szezámmagos, tonhalas tészta egyszerre egészséges és laktató étel. Ha megkóstolod, garantáltan repetázni fogsz belőle. Mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 25 dkg orsó tészta
- 2 tonhal konzerv
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- só
- bors
- ételízesítő
- szezámmag
Elkészítés
Rakjuk fel a tésztát főni, közben pedig pirítsuk meg a szezámmagot a serpenyőben. Pucoljuk meg a hagymát, vágjuk apró darabokra, és a tonhalkonzervből kicsorgatott olajon pároljuk üvegesre. Ha kész, tegyük hozzá a tonhalat, ízesítsük sóval, borssal ételízesítővel. Ezután öntsük hozzá a szezámmagot, és amikor már megpirultak, öntsük rá a tejszínt, és forraljuk fel a keveréket. Ha szükséges öntsünk hozzá egy kis vizet, hogy lágyítsuk, és hogy növeljük a lé mennyiségét. Utolsó lépésként a megfőtt tésztát öntsük rá a tejszínes tonhalra, és keverjük össze.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is a cikket!