Szaloncukor - Így készítsd el otthon

A Karácsony velejárója a szaloncukor. Az üzletekben nagyon sokfajta található, de ha otthon készítjük el, biztosan sokkal nagyobb örömmel fogyasztja el mindenki.
Hozzávalók
- 40 dkg őrölt mandula
- 20 dkg porcukor
- 1 fél narancs leve és valamennyi reszelt héja
- 3 evőkanál víz
- kandírozott narancshéj
- őrölt fahéj
- 20 dkg 70%-os ét csoki
- vaj a csoki felolvasztásához
Elkészítés
A mandulát, a porcukrot és a leszűrt narancslevet egy kevés vízzel gyúrjuk össze egy nagy masszává. Ezután mehet bele a fahéj és a narancs héja is. Ha már egy homogén masszává gyúrtuk, készítsünk kis szaloncukor formákat a tésztából. Forró víz felett olvasszuk meg a csokit a vajjal , majd egy villa segítségével mártsuk bele a szaloncukrokat. Tegyük alufóliára és helyezzük hűtőbe. Ha megdermedt rajtuk a csokiréteg, akkor csomagoljuk zsírpapírba és máris kész a házi szaloncukor.