Sütőtökös fánk

A fánkot nem csupán lekvárral lehet enni, és erre a legjobb példa ez a különleges sütőtökös fánk recept.
Hozzávalók
- 2 bögre finomliszt
- ½ bögre barnacukor
- 1 ½ tk sütőpor
- 1 ½ tk sütőtök vagy mézeskalács fűszerkeverék
- ½ tk só
- ¼ tk szódabikarbóna
- ½ bögre aprított sütőtök
- 2 tojás
- ¼ bögre tej
- ¼ bögre olvasztott vaj vagy margarin
A bevonathoz
- 1 bögre porcukor
- ¼ tk vanília kivonat vagy néhány csepp aroma
- 4-5 tk tej
Elkészítés
Egy közepes méretű edényben keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fűszerkeveréket, a sót és a szódabikarbónát. Adjuk hozzá a sütőtököt, a tojást, a tejet, a vajat, vagy a margarint, és robotgéppel keverjük simára a masszát. Kanalazzuk egy 2 cm-es lyukkal ellátott zacskóba, és formázzunk vele karikákat a kivajazott tepsiben. Előmelegített sütőben 190 fokon 10-12 percig süssük, míg arany barna nem lesz.
A bevonat elkészítése
Egy kis edényben keverjük össze a porcukrot és a vaníliát, adjunk hozzá annyi teje, hogy sűrű massza legyen. A félig kihűlt fánkokat simítsuk vele végé ecset vagy kanál segítségével.
Oldalak
