Egy látványos desszert sütés nélkül a hétvégére: epres Charlotte-torta
40 perc, és kész is!
Epres Charlotte-torta
Hozzávalók:
- 25 dkg eper
- 1 doboz babapiskóta
- 6 dkg kristálycukor
- 4 dl tejszín
- 3 db tojássárgája
- 2,5 dl tej
- 0,5 dkg zselatin
- fél tasak vaníliás cukor
- fél kk keményítő
Elkészítés:
A tojássárgákat, a keményítőt és a cukrokat kevés tejjel csomómentesre keverjük, a maradék tejet felforraljuk, majd állandó kevergetés közben hozzáöntjük a tojássárgákhoz, amit ismét felforralunk és hagyjuk kihűlni. A zselatint kevés langyos vízben áztatjuk, a tejszínt pedig habbá verjük. A kihűlt tojásos krémet kevés habbal és a langyosra melegített zselatinnal elkeverjük, végül a maradék habot hozzáadva elvegyítjük. Beletesszük a kockára vágott epret is. A tortaforma alját kibéleljük babapiskótával, ráöntjük a krémet, és tetszés szerint eperrel díszítjük a torta tetejét, majd a süteményt zselatinnal megdermesztjük. A torta oldalát szintén babapiskótával díszítjük.