Superfood a köbön – Itt az ikonikus perui quinoa leves

Levesből sosem lehet elég. Nyáron pótolja az elvesztett folyadékot, télen puha paplanként fűti fel átfagyott testünket. Egy jó zöldséges leves a lehető legjobb diétás vacsora, de sokak szerint reggelinek sem utolsó. A peruiak ikonikus quinoás zöldséglevese maga a megtestesült egészségtudatosság, hiszen a csodálatos zöldségek mellett tele van az egyik legkomolyabb személyi kultusszal bíró superfood-dal.
Perui quinoa leves
Ez a perui zöldséges quinoás leves igazi superfood
Hozzávalók:
- 10 dkg quinoa
- 1 db nagyobb méretű sárgarépa
- 1 db póréhagyma
- 2 db zellerszár
- ¼ közepes méretű fejes káposzta
- 1 konzerv vörösbab
- 1 konzerv kukorica
- 4-5 bögre alaplé
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- ízlés szerint só, bors és kömény
- a tálaláshoz friss koriander vagy zeller zöldje (opcionális)
Elkészítés:
- A sárgarépát, a póréhagymát, a szárzellert és a fejes káposztát kockázzuk fel, majd tegyük félre.
- Az alaplevet öntsük egy főzőedénybe és forraljuk fel. Adjuk hozzá a quinoát és forraljuk 15-20 percig.
- Adjuk hozzá a zöldségeket, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel. Főzzük további 15 percig vagy addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, de azért ne főjenek teljesen szét.
- Néhány perccel a vége előtt adjuk hozzá a babot és a kukoricát.
- Ha a leves elkészült, tálalásnál szórjuk meg friss korianderrel vagy zeller zöldjével.
Fotó: 123rf.com
Oldalak
