Recept

Sült gesztenye: a tuti módszerem, amivel tökéletes lesz

Kevés olyan ember van, aki ne szeretné ezt a különleges csemegét, a zimankós időszakban pedig még inkább előszeretettel fogyasztjuk. Ha otthon sütsz gesztenyét, akkor megosztom Veled az én titkos módszerem, amivel a z eredmény garantált.

Hozzávalók

  • 1 kg gesztenye
  • 1 l víz

Elkészítés

A sütés előtt fontos, hogy hosszabb időre a gesztenyéket beáztassuk vízbe. Ez lehet 2-3 óra, de ha időnk engedi, akkor egy egész éjszakán keresztül hagyhatjuk állni. Hogy minél könnyebb legyen őket kész állapotban megpucolni, ezért vagdossunk X-et az apróságokba és így tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe őket. Ez után fedjük le az egészet alufóliával, aztán mehet a sütőbe, 220 fokra, kb. 20 percre. Ha lejár az idő, vegyük le a fóliát és süssük anélkül még tovább 5 percig.

Az eredmény: tökéletes gesztenyecsapat. Egészségedre!

Gesztenyés finomságokért kattints a következő oldalra!

Fotó: Bbc.co.uk

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Recept
Egészség
Talán még nem hallottál erről a "trükkről", pedig a szakértők szerint állítólag egy kis só a nyelv alá téve segíthet a jobb alvásban.
Sztárok
Rengeteg pletykára éhes ember kezdi el kibeszélni a sztárok életét az interneten. Kulcsár Edináról most egy egészen különleges látott napvilágot.
Home&Design
A csempe évtizedek óta a konyhák és fürdőszobák alapvető eleme, de most egy váratlan megoldás forradalmasítja az enteriőrt. Ha azt hitted, hogy a csempe már nem tud újat mutatni, itt az ideje...
Lifestyle
Nemcsak gyomor, hanem acélidegek is kellenek ahhoz, hogy valaki hullaházban dolgozzon. Sokszor viszont a patológusok is találkoznak kísérteties esetekkel.
Lifestyle
A legtöbben automatikusan alufóliába csomagolják a sajtot, pedig ez az egyik legrosszabb, amit tehetsz vele. Ha eddig így tároltad, érdemes újragondolnod – az egészséged és az ízélményed érdekében is...
Lifestyle
Gondoltad volna, hogy ott lapul valami a konyhádban, amivel hatékonyan újjá, valamint csillogóan tisztává varázsolhatod a csaptelepeket, és nem az ecetről vagy épp a szódabikarbónáról van szó?