Sült gesztenye: a tuti módszerem, amivel tökéletes lesz
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Kevés olyan ember van, aki ne szeretné ezt a különleges csemegét, a zimankós időszakban pedig még inkább előszeretettel fogyasztjuk. Ha otthon sütsz gesztenyét, akkor megosztom Veled az én titkos módszerem, amivel a z eredmény garantált.
Hozzávalók
- 1 kg gesztenye
- 1 l víz
Elkészítés
A sütés előtt fontos, hogy hosszabb időre a gesztenyéket beáztassuk vízbe. Ez lehet 2-3 óra, de ha időnk engedi, akkor egy egész éjszakán keresztül hagyhatjuk állni. Hogy minél könnyebb legyen őket kész állapotban megpucolni, ezért vagdossunk X-et az apróságokba és így tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe őket. Ez után fedjük le az egészet alufóliával, aztán mehet a sütőbe, 220 fokra, kb. 20 percre. Ha lejár az idő, vegyük le a fóliát és süssük anélkül még tovább 5 percig.
Az eredmény: tökéletes gesztenyecsapat. Egészségedre!
Gesztenyés finomságokért kattints a következő oldalra!