Sült csicseriborsó – egy egészséges, laktató és mennyei ropogtatnivaló

Édesen és sósan is isteni.
Sült csicseriborsó
Hozzávalók:
- 400 g csicseriborsó konzerv
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- füstölt pirospaprika ízlés szerint
- 2 ek olaj (olíva vagy napraforgó)
Elkészítés:
Leöntjük a konzerv levét, vízzel leöblítjük és hagyjuk lecsepegni a csicseriborsót. A szemeket sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd meglocsoljuk az olajjal és ízlés szerint fűszerezzük. Az egészet alaposan összeforgatjuk úgy, hogy minden csicseriborsót egyenletesen "öleljenek át" a fűszerek. Sütés közben többször forgassuk át a borsókat, amelyek egyébként kb. fél óra alatt aranybarnára sülnek. Ha kihűlt, már csemegézhetjük is.