Ennél valami édeset? Ez a habkönnyű áfonyás piskóta maga a mennyország
Egy íncsiklandó süti hétvégére.
Áfonyás piskóta
Hozzávalók:
- 110 g liszt
- 40 g vanília pudingpor
- 5 tojás
- 150 g cukor
- 30 dkg áfonya
Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben lassanként hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját. Óvatosan beleforgatjuk a liszttel elkevert vaníliapudingot is, és ha már csomómentes, a tortaformába öntjük a masszát. Az előzőleg lisztben megforgatott áfonyaszemeket belepotyogtatjuk a tésztába, így nem süllyednek le a süti aljára. 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütéssel kb. 20 percig sütjük, ezután, levéve a hőmérsékletet 170 fokra, még 20-25 percig. Sütés közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, különben a piskóta összeesik. Ha kihűlt, felszeletelve, esetleg porcukorral a tetején már haraphatjuk is.