Unod már a nehéz fogásokat? Ez a spenótos-fetás csirkemell neked is a kedvenced lesz!

Egy recept, amit garantáltan nem csak egyszer fogsz elkészíteni.
Spenóttal és fetával töltött, grillezett csirkemell
Hozzávalók:
A húshoz:
- 40 dkg csirkemell
- olívaolaj
- só, bors
A töltelékhez:
- 20 dkg spenót
- 5 dkg fetasajt
- 3 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítés:
A friss spenótot forrásban lévő sós vízben pár perc alatt megpároljuk, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd a kezünkkel alaposan kicsavarjuk belőle a vizet, és hozzákeverjük a zúzott fokhagymát is. A fetát lecsepegtetjük, feldaraboljuk, a csirkemellfiléket megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, kiterítjük. Ha túl vastagnak ítéljük, fólia közé téve óvatosan, körülbelül 2-3 mm vastagságúra klopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, egyik felére egyenletesen eloszlatjuk a spenótos tölteléket, rámorzsoljuk a fetasajtot, megspricceljük olívaolajjal, a másik felét végül ráhajtjuk. Grillrácson vagy serpenyőben a tekercsek mindkét oldalát 10-10 perc alatt pirosra sütjük, és még melegen rizzsel vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.
További két csirkemellből készült receptért lapozz!
Oldalak
