Bodzaszörp a nagyitól: a szezon slágere, ami nélkül nem múlhat el a június!

Ez az illatos és zamatos nedű a legforróbb nyári napokon is lehűt majd, az alapreceptet pedig számtalan módon bolondíthatod kedvedre.
Bodzaszörp alaprecept
Hozzávalók:
- 30 tenyérnyi bodzavirág
- 80 dkg kristálycukor
- 4 l víz
- 4 g citrompótló vagy citromsav
- 2 db citrom
Elkészítés:
A bodzavirágokat alaposan mossuk meg, a vizet pedig a cukorral együtt forraljuk fel, és legalább 10 percig főzzük, hogy besűrűsödjön. Az így kapott alaplét hagyjuk kihűlni, majd tegyük bele a bodzát, a citrompótlót és a karikákra vágott citromokat, amikből enyhén nyomkodjuk ki a levet. Ilyenkor jöhetnek bele az ízlés szerinti extrák is, például citromfű, menta, esetleg friss bazsalikomlevél. Az elkészített szörpöt 3-4 napig hűvös helyen érleljük úgy, hogy minden nap alaposan megkeverjük. Ha letelt a 3-4 nap, akkor leszűrjük a szörpöt, és zárható üvegekbe adagoljuk, fogyasztásig pedig hűtőszekrényben tároljuk – ne felejtsük el, hogy nem limonádéról van szó, így mindenképpen hígítani kell.