Spárgás-pulykás tortillatekercs
Egy könnyed tízóraira vágyunk, de nem tudjuk, mi legyen az? A tortillatekercs remek éhségűző, mégsem telít el annyira, hogy ne tudjunk ebédelni. Zöldségekkel megpakolva pedig igazi ízorgiát biztosít.
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 5 evőkanál víz
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- só
- 50 dkg zöld spárga
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg pulykacomb
- 2 evőkanál olaj
- 2 teáskanál balzsamecet
- 1 evőkanál vágott petrezselyem
- 6 evőkanál krémsajt
Elkészítés
Először is, készítsük el a tortillalapokat:
A lisztet dolgozzuk simára a vízzel, a vajjal, és egy kis sóval. Hagyjuk állni lefedve 30 percig, majd egy lisztezett deszkán készítsünk lepényformákat. Zsiradék nélkül pirítsuk meg mindkét oldalát, aztán nedves konyharuhára öntsük ki, hogy formázhatóak maradjanak.
Majd jöhet a töltelék:
A spárgát tisztítsuk meg, vágjuk 2-3 centis darabokra, és főzzük meg sós vízben. Közben a húst mossuk meg, szeleteljük vékony csíkokra. A fokhagymát hámozzuk meg, és préseljük ki. A forró olajban pirítsuk meg a húscsíkokat, majd adjuk hozzá a spárgát, a fokhagymát, és ízesítsük sóval, borssal és egy kevés ecettel. Tálalás előtt keverjük hozzá a friss petrezselymet, a lapokat pedig kenjük meg krémsajttal, osszuk el rajta a tölteléket, és tekerjük fel.
Ha kedveled a mexikói finomságokat, készíts magadnak burritot!