Indiai krumplistészta
Nem tudod, mit egyél ebédre? Különleges, mégis egyszerű elkészíteni az indiai krumplis tésztát.
Hozzávalók
- 8 db krumpli
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál curry
- 1 kávéskanál kurkuma
- 1 evőkanál római kömény
- csípős paprika
- őrölt bors
- olaj
- só
- 70 dkg nagy kocka tészta
Elkészítés
Külön-külön lábasban, enyhén sós vízben főzzük meg a meghámozott krumplit és a tésztát, majd szűrjük le, és a krumplit törjük össze. Amíg főnek az összetevők, forrósítsunk fel olajat, és szórjuk bele az összetört római köményt. Kavargassuk, majd tegyük bele az apróra vágott hagymát is. Sózzuk meg, és amikor a hagyma üvegessé vált, szórjuk rá a curryt és a kurkumát, borsozzuk meg, tegyük bele az apróra vágott csípős paprikát és egy kevés fűszerpaprikát. Sózzuk meg még egyszer, majd öntsük bele a krumplit és a tésztát is, végül kavarjuk össze alaposan az összetevőket. Tányérra szedve tálaljuk.
Előtte tálalhatunk ínycsiklandó rozmaringos burgonyakrémlevest.