Levendulás madártej

Az előző madártej receptünkben is feszegettük a határokat, hiszen az eper került előtérbe. Most kóstoljátok meg a levendulás madártejet is, ami tökéletes és lágy kényeztetés a mindennapokra.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 1 evőkanál szárított levendulavirág
- 1 rúd vanília kikapart magjai
- 4 tojás szétválasztva
- 7 dkg világos nádcukor
- só
Elkészítés
A tejet forraljuk össze a levendulavirágokkal, és a vanília magvaival, majd vegyük le a tűzről, és lefedve hagyjuk állni 1 órán keresztül, végül szűrjük le. A tojások sárgáját 5 dkg cukorral habosítsuk fel, majd szűrjük bele a levendulás tejet. Tegyük vissza a tűzre, és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve főzzük sűrűvé. Ez után egy kevés sóval és cukorral verjük habbá a tojásfehérjét, és forró vízben, kanalanként adagolva főzzük keménnyé. Tálaláskor vegyünk elő egy kis tálat, amibe szedünk egy kis levet, rátesszük a habgolyót, és megszórjuk a tetejét egy kis levendulavirággal.
Még egy levendulás finomságot ajánlunk figyelmedbe, ez pedig nem más, mint a levendulás csokimousse.
Oldalak
