Sajtkrémes párolt brokkoli

Sokszor töprengünk azon, hogy mit is készítsünk köretnek a főfogás mellé. Nem akarunk túl nehezet, de az is fontos, hogy jól lakjunk tőle. A sajtkrémes párolt brokkoli friss és harmonikus ízében biztosan nem fogsz csalódni.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - olívaolaj
- 50 dkg brokkoli
- 10 dkg krémsajt
- kevés reszelt trappista sajt
- fehérbors
- ételízesítő
- só
- 3 dl víz
Elkészítés
A hagymát vágjuk karikákra, és pirítsuk meg egy kevés olajon. A brokkolit szedjük rózsákra, mossuk meg, majd tegyük rá a pirított hagymára. Öntsük rá a vizet, ízesítsük sóval és borssal, és pároljuk meg. Miközben párolódik a zöldség, tegyük a krémsajtot egy edénybe, és reszeljünk rá sajtot. Ha kész van minden, főzzük el a zöldség levét, végül öntsük rá a brokkolira a sajtkrémet, és keverjük össze. Rántottak mellé remek köret.
Kóstold meg a brokkolis rakott pennét is!
Fotó: kathdedon.wordpress.com
Oldalak
