Spanyolra hangolva: gazpacho, hideg zöldségleves

Ennél egyszerűbb levest még sosem készítettél: csak összeturmixolod a hozzávalókat és már kész is!
Hozzávalók:
- 1 kg paradicsom
- 1-1 sárga kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 kisebb uborka
- 1 közepes hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szelet szikkadt kenyér
- 1.5 dl extra szűz olívaolaj
- 2-3 ek. borecet
- só
- bors
Elkészítés:
A kenyér héját vágd le és áztasd be kevés vízbe. A paprikát és a paradicsomot mosd meg, vágd össze (csumáját távolítsd el). Nem kell lehúzni a héját, de ha téged zavar, megteheted. Az uborkát hámozd meg, vágd kockára. A hagymát aprítsd fel. A kenyérrel együtt tedd az összes hozzávalót turmixgépbe és pár perc alatt pépesítsd (Ha nincs turmixgéped, tedd tálba és használj botmixert.) Amennyiben túl sűrűnek találod, higíthatod kevés vízzel.Tetejére szórj valamilyen friss zöldfűszert. Azonnal fogyaszthatod, de még jobb, ha kicsit hagyod összeérni.
Tipp: Még karakteresebb lesz, ha egy zellerszárat is beleaprítasz. Ha diétázol, hagyd el a kenyeret!
Még több spanyol receptért lapozz!
Fotó: archanaskitchen.com
Oldalak
