Spanyol éj - Koktél recept
Készítsünk magunknak egy isteni koktélt, dőljünk hátra, és élvezzük a vasárnapot. Íme egy koktél, ami tökéletesen megfelel erre a célra.
Hozzávalók
- 1 őszibarack konzerv (kb. 80 dkg)
- 10 dkg cukor
- 6 cl konyak
- 1 csomag egész fahéj
- 1 kicsi őrölt szerecsendió
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 üveg rozé bor (7,5 dl)
Elkészítés
Az őszibarackot lecsöpögtetjük, felfogjuk a levét, a barackokat pedig nyolc részre vágjuk. A barack levét, a cukrot, és a konyakot összekeverjük, a barackdarabot felét hozzáadjuk, és kb. 60 percig állni hagyjuk. Beleteszünk 2 rúd fahéjat, szerecsendiót, a citrom levét és lereszelt héját, majd felöntjük borral. Jégkockával kínáljuk.
Ezt is ajánljuk: Mennyei gyömbéres koktél - Gyömbérfajd - Katt ide!