Spagetti carbonara - Klasszikus olasz tésztaétel
Igazi klasszikus olasz tésztaétel a spagetti carbonara. Ugye Te is szereted? Miért ne készítenéd el éppen ma? Máris mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 220 g spagetti
- 2 nagy tojás
- 3/4 csésze reszelt parmezán
- 4 szelet bacon
- 4 gerezd fokhagyma
- só és bors
Elkészítés
A tésztát enyhén sós vízben főzzük meg, egy kis tálkában pedig keverjük el a tojást és a parmezánt. Egy serpenyőben pirítsuk ropogósra a bacont, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, egy perc múlva pedig a tésztát és a tojásos keveréket. Sózzuk, borsozzuk, kevergessük, majd pár perc múlva máris tálalhatjuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!