Sonkás pogácsa recept - A húsvét kedvenc sós sütije
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Hogy mi sül ki a sonka és a pogácsa kombinációjából? Próbáljuk ki a következő receptet, és meglátjuk! Garantáltan ez lesz az idei húsvét kedvenc sós sütije.
Hozzávalók
- 1 kg finomliszt
- 20 dkg füstölt sonka
- 10 dkg bacon
- 25 dkg libazsír
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tejföl
- 1,5 dl tej
- 4 db tojás sárgája + 1 db tojás kenéshez
- 1 tk kristálycukor
- só, bors
Elkészítés
Futtassuk fel langyos tejben az élesztőt egy evőkanál liszttel és a cukorral. Egy nagyobb tálban lazán dolgozzuk össze a lisztet és a zsírt, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját, a felkockázott sonkát, a bacont, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Sózzuk, borsozzuk és gyúrjuk össze a tésztát. Nagyjából 20 percig kelesszük meleg helyen, majd gyúrjuk újra át és újabb fél óráig kelesszük. Nyújtsuk ki a tésztát körülbelül 2 ujjnyi vastagságúra, vagdossuk be a tetejét és pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, erre helyezzük a pogácsákat. Pihentessük őket 20 percig, majd kenjük meg a tetejüket egy felvert tojással. Sütőben 160 fokon 20-25 percig süssük.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!