Csak ecet és burgonya – Savanyú krumplileves, az olcsó, gyors és egyszerű étel
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/savanyu_krumplileves_123rf_lead.jpg?itok=iOLP4Qgz)
Klasszikus recept, amit mindenki imád.
Savanyú krumplileves kolbásszal
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 dl tejföl
- 2 ek olaj
- 2 tk pirospaprika
- 1 ek liszt
- 1 ek ecet
- 4 db babérlevél
- füstölt kolbász ízlés szerint
- só
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, és sós vízben feltesszük főni, amibe beledobjuk a babérleveleket is – a víz annyi legyen a krumplin, hogy kétszeresen ellepje azt. Amíg a krumpli fő, elkészítjük a rántást. A forró olajhoz hozzáadjuk a lisztet, picit megpirítjuk, majd beleszórjuk a pirospaprikát is, és alaposan elkeverjük a tejföllel úgy, hogy közben lehúzzuk a tűzről. Körülbelül 2 dl vizet is hozzákeverünk, hogy csomómentes legyen a végeredmény. Amikor a krumpli puhára főtt, szűrőn át hozzáadjuk a rántást, és még legalább 10 percig főzzük, miközben belekeverjük az ecetet is. A karikákra vágott kolbászt egy serpenyőben megpirítjuk, és tálaláskor a levesbe rakjuk.
További két levesért lapozz!
Oldalak
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/images/gettyimages-annehathaway-divat-video-trendek-crop.jpg)