Gyors fogás a hétköznapokra – Gombapaprikás 30 perc alatt
Nemcsak a vegetáriánusok kedvenc étele.
Gombapaprikás nokedlivel
Hozzávalók:
- 500 g csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 ek olaj
- 1 tk só
- 2 tk liszt
- 2 ek pirospaprika
- 2 dl tejföl
- bors
Elkészítés:
A felaprított hagymát az olajon megdinszteljük, majd beledobjuk a megtisztított, vékonyra szeletelt gombát. Hozzáadjuk a sót és a pirospaprikát, ízlés szerint borsot, valamint az apróra vágott petrezselymet is, és felöntjük egy kis vízzel. Lefedjük, és addig főzzük így, amíg a gomba puha nem lesz. A tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, és amikor a gomba már puha, hozzáadjuk ezt is, és alaposan elkeverjük. A nokedlihez 20 dkg lisztet, 1 tojást és sót keverünk össze, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy nyúlós, ruganyos masszát kapjunk. A nokedlit sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, ha pedig elkészült, lecsöpögtetjük.