Sárgarépaleves szerecsendióval - Mennyei

A sárgarépaleves bármelyik étkezésnél kitűnő fogás. Elkészíthetjük ebédre, vacsorára, de akár uzsonnaként is fogyaszthatjuk. Lássuk, hogyan készíthető el!
Hozzávalók
- 60 dkg sárgarépa
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 6 dkg margarin
- víz
- só
- bors
- szerecsendió (őrölt)
- 2 dl tejszín
- 2 ek. liszt
- 2 erőleves kocka
Elkészítés
A megtisztított és összeaprított hagymát a margarinon megpirítjuk. Felengedjük körülbelül másfél liter vízzel. A megtisztított és felkarikázott répát beletesszük, majd a leveskockák hozzáadása után puhára főzzük. Közben botmixer segítségével pépesítjük. A tejszínt és a lisztet összekeverjük, és hozzákeverjük a leveshez. Sózzuk, borsozzuk, majd 1 késhegynyi szerecsendióval is ízesítjük. Folyamatos kevergetés mellett újból átforraljuk.
Tálaláskor egy kevés kakukkfűvel díszíthetjük!