Almakrém borral - Krémes kényeztetés

Ez a rumos-boros almakrém igazi téli különlegesség, ideális csemege lehet, ha a vendégeket, barátainkat szeretnénk vele elkápráztatni, mikor látogatóba jönnek hozzánk. De egyedül kanalazgatva is igazán kellemes édesség.
Hozzávalók
- 1 kg alma
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- fél liter bor
- citrom vagy narancshéj
- fahéj
- 1-2 kanál rum
Elkészítés
Az almát megmossuk, megpucoljuk, negyedekre vágjuk és kevés vízzel puhára főzzük. Utána áttörjük, hozzákeverjük a tojássárgákat, 10 dkg cukrot, a bort, kevés fahéjat és a citrom vagy narancs haját. Tűzre tesszük és habverővel addig verjük, amíg besűrűsödik, majdnem forr. Előzőleg fölverjük a tojások fehérjét 10 dkg cukorral, apránként a forró krém közé vegyítjük és könnyedén kevergetjük. Poharakba adagoljuk, vagy üvegtálba öntjük és tálalásig hűtőben tároljuk.
Aprított dióval, vagy tejszínhabbal a tetején tálaljuk.
Próbáld ki ezt is: almás pite karamellával!