Sajtos-tarjás töltött lepény, amivel mindenkit elkápráztatsz majd
Tökéletes megoldás a nap bármelyik pontján. De vigyázz, ha egyszer megkóstoljátok, nincs megállás, egyszerre befaljátok az egészet, olyan finom!
Sajtos-tarjás töltött lepény:
Hozzávalók 2 kerek formához
- 3 dkg élesztő
- 1 evőkanál só
- 1/2 evőkanál cukor
- 1 csipet bors
- 6 evőkanál olívaolaj
- 60 dkg liszt
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 2 csomag lapka sajt
- 16 szelet füstölt tarja
- 1 tojás
Elkészítés:
3 dl langyos vízben keverjük el az élesztőt, a cukrot és az olívaolajat. A keveréket a liszthez adjuk, majd a sóval, borssal és a szárított fűszerekkel együtt fényes, sima cipóvá dagasztjuk. 4 részre osztjuk a tésztát és nagyjából fél órán át pihentetjük. Ha megkelt a tészta, 2 cipót lisztezett munkalapon egymás után 30 cm-es átmérőjű korongokra nyújtunk (ha nincs kerek formád, sima tepsiben is elkészítheted). A lapokat sütőformákba fektetjük, tetejüket megszurkáljuk villával és olajjal finoman megkenjük, majd szépen rájuk rétegezzük a tarja- és sajtszeleteket. A maradék tésztacipókat kinyújtjuk, ízlés szerint díszítjük vele a sonkás részt, tojással megkenjük a tetejét, és bedobjuk a sütőbe. Végül 180 fokon, 35 perc alatt aranybarnára sütjük.