Sajtos aprósütemény - Variációk leveles tésztára 1.

A leveles tészta egy filléres alapanyag, amiből érdemes tartani néhány csomaggal a mélyhűtőben vész esetére. Az alábbiakban egy gyors, sajtos aprósütemény receptet mutatunk be, ami bármikor jól jöhet.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 15-20 dkg trappista sajt
- egy kis pohár 20%-os tejföl
- só, bors, köménymag
Elkészítés
A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, majd hosszában és vízszintesen felvágjuk, hogy kb. 2x3 cm-es téglalapokat kapjunk. A sajtot lereszeljük, majd kettéosztjuk. Az egyik felét hozzákeverjük a sóval, borssal ízesített tejfölhöz. Megkenjük a tésztát a sajtos-tejfölös szósszal, megszórjuk a tetejét a maradék sajttal, valamint köménymaggal. Előmelegített sütőben, 180 fokon, aranybarnára sütjük (kb. 20-25 perc). Hihetetlen gyors és ízletes rágcsálnivaló, tökéletes vendégvárónak, vagy egy jó film mellé.
Olvasd el a villámgyors almás sütemény receptünket is!
Képek: momstart.com; thechiclife.com