Ropogós diós-szezámos tallér - Cukormentes süti házilag
Egy könnyű, hétvégi ropogtatnivalóra vágysz, ami még diétás is? Készítsd el szerzőnk, a PaleoVital blog szerkesztőjének izgalmas receptjét és próbáld ki még ma!
Hozzávalók (12 kisebb koronghoz)
- 2 ek. őrölt dió
- Kb. 5 ek. szezámpehely vagy szezámmag – 10 dkg
- 2 db tojás
- Paleolit édesítő – Xukor0stevia vagy eritrit vagy méz (TED)
Elkészítés
Őröljük meg a diót az eritrittel. Tehetünk az őrleménybe külön steviát (elhagyható) vagy mézet. A masszába keverjük bele a két tojást. A tésztát lapítsuk el korong mélyedéses sütő formában – pl. szilikonosban, mert akkor még előzsírozni és liszttel kiszórni sem kell. Nagyobb mennyiség sütésénél két db sütőpapír között nyújtsuk ki a tésztát, és szúrjuk ki korongokat (Ezt a mennyiséget nagyobb mennyiségnél érdemes alkalmazni!); Tegyük egy sütőlapra a tallérokat, természetesen a felső zsírpapírt húzzuk le a tésztáról. Lassú tűzön, állandóan figyelve, hogy oda ne égjen, süssük a sütit ropogósra. Amikor kihűlt, szórjuk meg a tetejét porxukorral vagy kenjük be olvasztott fekete csokoládéval; avagy halmozzunk a korongok tetejére citromkrémet vagy kókuszhabot, tejszínhabot (TED).