Romantikus őszváró pezsgőzselé szőlővel
Az ősz eljövetelével megváltoznak a menüsorok is. Kóstold meg ezt a mennyei és különleges pezsgőzselét!
Hozzávalók 4 darabhoz
- 6 dl fehér édes pezsgő
- 2 evőkanál virágméz
- 3 db kardamommag
- 1 citrom
- 1 csomag zselatinpor
- 20 dkg apró szemű piros szőlő
- friss menta a díszítéshez
Elkészítés
A pezsgőt a mézzel, a kardamommal, a citrom vékonyan hámozott héjával felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a zselatinport, és lassan addig kevergetjük, míg teljesen elolvad.
A megmosott szőlőt leszemezzük, lecsepegtetjük, négy forma alját kirakjuk vele, rászűrjük a fűszeres pezsgőzselét, hogy éppen ellepje, majd hűtőbe téve megdermesztjük. Ekkor megint körberakjuk szőlőszemekkel, és beöntjük teljesen a fűszerektől leszűrt pezsgő zselével. Végül hűtőben 1,5-2 óra alatt megdermesztjük.
Tálaláskor a szőlőterrint pár másodpercre forró vízzel töltött tálba mártjuk, és egy gyors mozdulattal kistányérra borítjuk. Friss mentával díszítjük.