Indiai Chai Latte az esős napokra
Már lassan jönnek az esős hidegebb napok, amikor már nem egy hideg limonádéra vágyunk, hanem valami melegebb italra. Ha elázva érsz haza, ez a Chai Latte biztosan remekül fog esni.
Hozzávalók 2 főre
-
3 tasak tea
- 2,5 dl víz
- 2 dl tej
- 1/2 dl tejszín
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 1/4 tk fűszerkeverék (szegfűszeg, kardamom, gyömbér, szerecsendió, szegfűbors)
- 2-3 tk barna cukor vagy tetszés szerinti édesítőszer (lehet méz is)
Elkészítés
A teás zacskókat egy nagyobb kancsóba helyezzük, és ráöntünk 2,5 dl forrásban lévő vizet. Amíg ázik, hozzáadjuk az összes fűszert és a cukrot. Kb. 1 percig áztatjuk, majd kivesszük a zacskókat. Hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, és botmixerrel felhabosítjuk. Poharakba vagy csészékbe öntjük. Tetszés szerint fahéjjal megszórhatjuk a tetejét, vagy/és tejszínhabbal a tetején kínálhatjuk.
Fotók: westofpersia.wordpress.com; cromo.com.uy