Mennyei túrótorta
A túrótortát általában azok is szeretni szokták, akik egyébként nincsenek oda a túróért. Nem véletlen, hiszen torta formájában sokkal krémesebb és édesebb. A ribizli vagy málna fanyarsága remekül illik hozzá.
Hozzávalók
A piskótához:
- 1 db piskóta lap két tojásból
A tejszínkrémhez:
- 100 g porcukor
- 2 db tojássárgája
- 400 g félzsíros tehéntúró
- 1 db vaníliarúd belseje
- 1 db citrom reszelt héja
- 500 ml alaposan behűtött habtejszín
- 10 g lapzselatin
A díszítéshez:
- Ribizli, málna
Elkészítés
Először előkészítünk egy kb. 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és két csík szilikonos sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a papírok a karika pereménél magasabbak legyenek. A piskótalapot a forma aljába tesszük.
Elkezdjük készíteni a krémet. A krém összetevőit a tejszín és a lapzselatin kivételével egy turmixgépbe tesszük, és alaposan összeturmixoljuk. Ezután lassú mozdulatokkal a túrós alapot a tejszínhabhoz keverjük. lapzselatinra már korábban - két-három perce - vizet kellett öntenünk, erről most leöntjük a vizet, egy edénybe tesszük, és a lehető legkisebb hőfokon felolvasztjuk folyamatosan kevergetve azt - ez kb. 10-20 másodpercet vesz igénybe. Most vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük a zselatint a túrós krémhez. Ügyeljünk, hogy a zselatint jól eloszlassuk a krémben!
Most betöltjük a tortát. A kibélelt tortakarikában lévő lapra tesszük az összes krémet, és elsimítjuk a tetejét. Most két-három órára hűtőbe tesszük a tortát. Ha kihűlt, felrakjuk a friss gyümölccsel. Levesszük róla a tortakarikát, majd a papírokat is lehúzzuk az oldaláról. A kész tortát forró vizes késsel szeletelhetjük.