Rizsfőzés könnyedén - Így lesz tökéletes a köret
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A rizs az egyik legkedveltebb köret, ennek ellenére kevesen tudják elkészíteni. Néha tapadós, ízetlen vagy kemény lesz, de ennek mostantól vége!
Hozzávalók
- 20 dkg rizs
- egy kk reszelt vöröshagyma (akár el lehet hagyni)
- egy ek zsiradék
- 1-2 kanál ételízesítő
- só
Elkészítés
A megmosott rizst a zsiradékban megfuttatott hagymára tesszük, 1-2 percig pirítjuk, majd kétszer annyi vízzel, mint amennyi a rizs volt, felengedjük, és beletesszük az ételízesítőt. Lefedve 2-3 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről, és visszatesszük rá a fedőt. Az így tartósított melegben a rizs szépen megpuhul, megduzzad, és soha nem kozmál oda. Tálalás előtt meg kell kóstolni, hogy elég sós-e.
Ha szereted a rizst, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!