A legegyszerűbb rizsfelfújt: a klasszikus mindig nyerő

A rizsfelfújt bármikor szuper kísérője az ebédnek, hiszen ezt a klasszikus nasit mindenki szereti és ismeri. Jöhet a recept?
Hozzávalók
- 25 dkg rizs
- 8 dl tej
- 10 dkg sütőmargarin
- 3 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- fél cs sütőpor
- 6 tojás
- mazsola
- cukor
Rizsfelfújt elkészítése
Egy edénybe öntjük a vizet, a tejet és a rizst, majd feltesszük főni. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a mazsolát is, majd gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg a rizs megpuhul. Amíg a rizs készül, összedobjuk a tojásos krémet. Ehhez a a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját sütőporral és a citromhéjjal kikeverjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. Miután a rizs felszívta az összes tejet, hozzáadjuk a margarint és a habbá vert tojásfehérjét. Ezután egy kivajazott tepsibe öntjük az elkészült masszát és 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Lapozz a házi Kinder tejszelet és a Rákóczi túrós receptjéért is!
Fotó: Eatsmarter.de
Oldalak

This is a modal window.