Rizsfelfújt - Laktató édesség
Sokan úgy gondolják, hogy felfújtat készíteni nem a legkönnyebb feladat. Valóban nem a legegyszerűbb desszertek egyike, de egy gyakorlott háziasszonynak nem jelenthet gondot elkészítése.
Hozzávalók
- 30 dkg rizs
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 l tej
- 4 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 4 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- Zsemlemorzsa
- Vaj
Elkészítés
A tejet felesszük forrni, majd beletesszük a rizst, a sót és a vaníliás cukrot. Egy jénai tálat vajjal kikenünk, majd kevés zsemlemorzsát szórunk rá. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A margarint felverjük a cukorral és állandó kevergetés közben hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját. Mehet bele a citromhéj is. Ezután keverjük össze a rizzsel. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és ezt is hozzátesszük a rizses keverékhez. Beletesszük a formába és kb. 50 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd csoki öntettel tálaljuk.