Egy hazai kedvenc, tele magyaros ízekkel: A legfinomabb kenyérlángos receptje

Nem is gondolnád, milyen egyszerű az elkészítése.
Kenyérlángos
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 g élesztő
- 2,5 dl langyos víz
- 1 tk cukor
- 1 tk só
A feltéthez (ízlés szerint variálható):
- 4 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 fej lilahagyma
- 20 dkg reszelt sajt
- 10 dkg szalonna (a kolozsvári az igazi)
- 10 dkg füstölt kolbász
- só
Elkészítés:
A tésztához az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos cukros vízben. Miután felfutott az élesztő, egy tálban összedolgozzuk a liszttel, a sóval és annyi vízzel, amennyit a tészta felvesz (körülbelül 1,5 dl). Letakarva egy óra alatt másfélszeresére kelesztjük, ezután pedig egy lisztezett felületen kinyújtjuk, majd a tésztát egy kiolajozott tepsibe tesszük. Villával megszurkáljuk, és 200 fokos sütőben 5 perc alatt elősütjük. Ha a tészta kissé kihűlt, jöhetnek rá a feltétek: a fokhagymát lereszeljük, és hozzákeverjük a tejfölhöz, ízlés szerint sózzuk, és megkenjük vele a tészta tetejét. A lilahagymát és a kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát apróra vágjuk, és zsírjára pirítjuk. A tejföllel megkent tésztára rászórjuk a feltéteket, végül pedig reszelt sajtot teszünk a tetejére, és még körülbelül 15-20 percre visszadugjuk az egészet a sütőbe, amíg ropogósra nem sül.
További két magyaros ételért lapozz!
Oldalak

This is a modal window.