Resztelt máj - Recept

Ha szeretnénk egy egyszerű, de annál finomabb ebédet készíteni, nem kell telepakolnunk a bevásárlókocsit mindenféle drága húsokkal, akár sertésmájból is pompás ételt varázsolhatunk az asztalra. Máris mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 80 dkg sertésmáj
- 10 dkg szalonna
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek liszt
- 2 tk majoránna
- petrezselyem, pirospaprika
- só, bors
Elkészítés
A szalonnát aprítsuk fel és pirítsuk meg. Ezt követően szedjük ki a serpenyőből és tegyük félre. A májat vágjuk vékony szeletekre, sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük, majd forgassuk meg a lisztben és a szalonna zsírjában süssük ki. A megtisztított és felaprított fokhagymát és petrezselymet szórjuk a serpenyőbe a fűszerpaprikával együtt. Ha összesült, krumplipürével vagy rizibizivel tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Fotó: dontcallmeafoodblogger.wordpress.com
Oldalak
