Rákleves - Recept
Ha valami különleges étellel szeretnéd indítani a napot, akkor készítsd el az alábbi receptet.
Hozzávalók
- 20 dkg garnélarák (tisztított, mélyhűtött)
- 2 dl halalaplé
- 0,5 dl brandy
- 2 dl száraz fehérbor
- 4 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 2 dl tejszín
- 2 tojássárgája
Elkészítés
A fagyos garnélarákot 2-3 percig főzzük a halalaplében, majd szűrjük le, és áztassuk a konyakba. A főzőlevet őrizzük meg. A léhez adjuk hozzá a fehérbort, a sót, a borsot, és forraljuk fel. A vajat olvasszuk fel, pirítsuk meg benne a lisztet, azaz készítsünk világos rántást. Öntsük hozzá a főzőlevet, a tejszínt, és kb. 10 perc alatt forraljuk ki. Szűrjük le a levet, keverjük el benne a tojássárgákat, tegyük bele a brandybe áztatott rákot, de már ne forraljuk tovább, leveses csészékbe merve tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Vajas sáfrányos rizs, grillezett garnélával - Recept