Zebratorta - Recept
Ha számodra nem csupán a sütemény íze, hanem külleme is fontos, akkor ez a zebratorta a tökéletes választás számodra.
Hozzávalók
- 5 tojássárgája
- 5 tojásfehérje
- 1 csomag sütőpor
- 250 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 125 ml langyos víz
- 250 ml étolaj
- 375 g liszt
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tojások sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, utána hozzáadjuk a vizet és az olajat. A sütőporral elkevert lisztet kanalanként hozzákeverjük, végül a keményre felvert fehérjéket óvatosan beleforgatjuk. Megfelezzük a tésztát, és az egyik feléhez szitáljuk a 2 evőkanál kakaót. Egy sütőpapírral kibélelt tortaforma (26 cm-es) középre teszünk először a fehér tésztából 2 evőkanálnyit. Nem kell elkenni! Majd a világosra jön 2 kanálnyi kakaós tészta. Ezt a kanalazgatást addig folytatjuk, amíg el nem fogy a tészta. Ezután kb. 50 percig sütjük 165 fokon.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Vegán kakaós piskóta