Ráckrumpli - Recept
Aki azt hiszi, hogy burgonyával nem lehet mást készíteni, mint pürét vagy sült krumplit, az most megtudhatja, hogy nagyot tévedett.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 5-6 paradicsom
- 5-6 zöldpaprika
- 1 dl tejföl
- só
Elkészítés
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és ropogós pirosra sütjük. Beledobjuk a megtisztított , kockára vágott burgonyát, belevágjuk a paradicsomot meg a zöldpaprikát, és egy kevés vízzel, időnként megkeverve, puhára pároljuk. Ha a szalonna nem elég sós, utánasózzuk. Végezetül rövid lére forraljuk, és tejföllel összekeverve tálaljuk.
Ha te is szereted a krumplis ételeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a recepted másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Rakott krumpli - Recept