Provence-i zöldspárgás újkrumpli
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Jön az újkrumpli szezon! Ismét elhoztunk egy olyan receptet, amivel kiegészíthetjük a klasszikus újkrumpli-recepteket. Nem csak az olasz ízeket, de a friss zöldég ropogós zamatát is érezhetjük, ha ezt az ételt készítjük el.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 30 dkg zöldspárga
- 20 dkg koktélparadicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- kakukkfű
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 dl főzőtejszín
- 3 tojás
- 15 dkg kecskesajt
- maréknyi kaprigyümölcs
Elkészítés
A burgonyát mossuk meg, majd egy kis kapargatás után vágjuk négyfelé, és enyhén sós vízben főzzük 4-5 percen keresztül. Ezután tegyük ki egy tálcára, és hagyjuk szikkadni. Miközben fő a krumpli, tisztítsuk meg a spárgát, majd főzzük elő 2-3 perc alatt. A paradicsomot mossuk meg és vágjuk félbe, illetve a fokhagymát pucoljuk meg és préseljük ki hagymapréselőn keresztül. A kakukkfüvet is öblítsük le, majd aprítsuk fel. Ha ez mind megvan, terítsük ki egy olajjal kikent tálba a krumplit, a paradicsomot és a spárgát is. Közben keverjük össze a tejszínt a tojásokkal, fűszerezzük ízlés szerint, majd öntsük a zöldségekre. Végül a kecskesajtot daraboljuk fel, és a kaprival együtt szórjuk a tálba. Hagyjuk 40 percig sülni, majd frissen, melegen tálaljuk.
Kóstold meg a szintén fantasztikus spárgás ételt: az egyszerű spárgakrémlevest!