Levendulás keksz aszalt gyümölcsökkel

A levendulának köztudottak a jótékony hatásai, így miért ne tennénk bele abba, amit az ember a legeslegjobban szeret: az édességbe. Az aszalt gyümölcsök pedig csak ráadás a valóságos ízharmóniára.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 25 dkg sütőmargarin
- 8 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 mokkáskanál sütőpor
- aszalt gyümölcs apróra vágva
- 2 kávéskanál szárított levendulavirág
Elkészítés
A lisztet dolgozzuk össze a szobahőmérsékletű margarinnal, adjuk hozzá a porcukrot, a sütőport, a tojást, a gyümölcsöket és a levendulát. A morzsolódós tésztát nyomkodjuk buci formájúra, majd fóliába csomagolva hagyjuk állni egy éjszakán keresztül a hűtőszekrényben. Másnap formáljunk rudat a tésztából, és vágjuk vékony szeletekre. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük, majd idővel mérsékeljük a hőt. Amikor az alja kezd rózsaszínűvé válni, inkább csak szárítsuk. Tálaláskor szórjuk meg egy kis porcukorral.
Kóstold meg a Gundel palacsintát is!
Oldalak

This is a modal window.