Piros-zöld saláta
A tavasz eljövetelével egyre gyakrabban kerül egy-egy saláta az otthoni asztalra is. Kóstoljuk meg az alábbit is!
Hozzávalók
- 1 fejes saláta
- 3 db marinált paradicsompaprika
- 15 dkg zöldbab
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 csokor petrezselyem
- citromlé
- porcukor
- só, őrölt bors
- 1 tk tökmagolaj
Elkészítés
Cukorból, citromléből, olajból, sóból és vízből ízlésünk szerint salátalevet készítünk. A levelenként megmosott fejes salátát csíkokra metéljük. A jól lecsöpögtetett marinált paradicsompaprikát kisebb kockákra vágjuk. A fagyasztott zöldbabot sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük és kihűtjük. A lilahagymát megtisztítjuk és hajszálvékonyan felkarikázzuk. Összekeverjük a zöldségeket, beleöntjük a salátalébe, 20 percig állni hagyjuk, majd frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Cézár saláta - Katt ide!