Pikáns Waldorf-saláta

A pikáns Waldorf-saláta tökéletes választás, ha vendégeket vársz és valami igazán különleges salátát szeretnél készíteni!
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 3 evőkanál joghurt
- 5 evőkanál citromlé
- Só, bors
- 1 csipetnyi cayenne-i bors
- 1 kávéskanál méz
- 1 csipetnyi őrölt gyömbér
- 300 g zellergumó
- 4 savanykás alma
- 80 g dió
- 3 evőkanál tejszínhab
Elkészítés
A dresszinghez összekeverjük a tejszínt és a joghurtot 3 evőkanál citromlével, sóval, borssal és cayenne-i borssal. Egy mélyebb tányérban elkeverünk 2 evőkanál citromlevet mézzel és gyömbérrel. Ezután az almát és a zellert vékonyan felszeleteljük. Két felszeletelt almát a mézes-gyömbéres citromlébe forgatunk. A többi alma- és zellerszeletet a dresszinghez keverjük. A diót gyakori kevergetés mellett, zsiradék hozzáadása nélkül serpenyőben megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A tejszínhabot a salátához keverjük. A megmártogatott almaszeleteket elrendezzük egy tányéron, ráhelyezzük a salátát és megszórjuk dióval. Ropogós pirítóssal tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Pikáns fokhagymás csirke - Katt ide!
Fotó: gretelgettingfatter.wordpress.com
Oldalak
