Rumos-mazsolás kiflik

Akinek a rengeteg bejgli és vaníliás kifli után még mindig nem lenne elege a süteményekből, annak ajánljuk az alábbi receptet.
Hozzávalók
A tésztához
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - fél csapott teáskanál sütőpor
- 125 g porcukor
- 1 narancs héja
- 150 g sütőmargarin
- 1 tojás
- 125 g mazsola (rumos tejbe áztatva)
Továbbá
- 4 ek. tej
- 2 tk. rumaroma
A mázhoz
- 100 g porcukor
- 4 tk. víz
- 1 tk. rumaroma
Elkészítés
Egy tálkában elkeverjük a tejet és az 1 teáskanál rumaromát, és a mazsolát beáztatjuk. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A rumos mazsola kivételével hozzáadjuk a maradék hozzávalót és robotgéppel sima tésztává dagasztjuk. Hozzáadjuk a mazsolát. A masszát elfelezzük, és egyenként 45 cm hosszú hengerré formázzuk. A hengereket 1 cm vastag szeletekre vágjuk, kiflivé formázzuk, és a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt kb. 15 perc alatt megsütjük.
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni. A mázhoz a porcukrot a rumaromával és a vízzel összekeverjük, és a kiflikre csurgatjuk.
Ezt is ajánljuk: Hagyományos újévi lencsefőzelék - Katt ide!
Fotók: insockmonkeyslippers.com
Oldalak
