Paradicsomos kenyér fokhagymával - A bruschetta receptje
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Az Olaszországból származó ételt többféle zöldséggel és sonkával is készítik és étkezések közötti harapnivalóként, vagy előételként fogyasztják. Könnyű nyári vacsoraként mi is bármikor elkészíthetjük!
Hozzávalók
- 1 db bagett
- 3-4 szem paradicsom
- fél hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
- bazsalikom (szárított és friss is)
- mozzarella sajt
Elkészítés
A paradicsomokat és a hagymát apró kockákra aprítjuk, a fokhagymát összetörve hozzáadjuk. Az így kapott paradicsomsalátát egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk, sóval, borssal és szárított bazsalikommal fűszerezzük. Az egészet alaposan összeforgatjuk, és villával kicsit összenyomkodjuk. A bagetteket is megöntözzük az olajjal és bedörzsöljük fokhagymával. A kenyérkéket a paradicsomos keverékkel egy kanál segítségével megpakoljuk, tetejére mozzarella sajtot teszünk. Előmelegített sütőben 180 fokon 5-10 perc alatt ropogósra sütjük, friss bazsalikommal díszítve tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Olasz omlett reggelire - Katt ide!