Paradicsomos heringsaláta

A nyár elmaradhatatlan étele a hal. Ne elégedjünk meg a strandon kapható hekkel, amikor annyiféleképpen elkészíthető ez a finom húsféle. A paradicsomos heringsaláta például kifogástalan vasárnapi ebédnek kínálkozik.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 1 doboz heringsaláta
- 1 db chilipaprika
- fél fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- olívabogyó
- só
- őrölt feketebors
- chiliszósz
- 1 db citrom
- extraszűz olívaolaj
Elkészítés
A fejes salátát szedjük leveleire, mossuk meg, majd helyezzük egy tál aljára. Öntsük rá a doboz heringsaláta tartalmát. A vöröshagymát pucoljuk meg, szedjük szálakra, a paradicsomot pedig vágjuk karikákra. A halra tegyük rá a vöröshagymaszálakat, a paradicsomot, az olívabogyót, majd fűszerezzük sóval, borssal, chilipaprikával, végül locsoljuk meg olívaolajjal, chiliszósszal és citromlével. Tegyük be a hűtőbe, majd pirítóssal tálaljuk.
A hering egy nagyon népszerű hal, ráadásul a Matias saláta egyik alapeleme.