Paprikás csirke spenótos-fehérboros mártásban - Ilyen különlegeset még nem kóstoltál

Cikkünkben ezúttal egy különleges csirkemellreceptet mutatunk. Próbáltad már pirospaprikával, spenóttal és fehérborral? Ha még nem, itt az ideje!
Hozzávalók
- 2 nagy csirkemell
- 1 tk pirospaprika
- só és bors
- 5 ek vaj
- ¼ csésze friss kakukkfűlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csésze száraz fehérbor
- 2 marék spenót
Elkészítés
A csirkemelleket dörzsöljük be alaposan a sóval, a borssal és a paprikával. Egy evőkanál vajon pirítsuk meg a hús mindkét oldalát, közben adjuk hozzá a maradék vajat, a kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát. Keverjük meg néhányszor, majd öntsük rá a bort. 20 percig alacsony hőfokon főzzük, ekkor szórjuk bele a spenótleveleket. Még ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha pedig a spenótlevelek összefonnyadtak, máris tálalhatjuk. Rizzsel vagy krumplipürével kínáljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!