Paella - Spanyolország egyik legfinomabb receptje
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A Paella, a valenciai régió tipikus étele, sőt mi több, Spanyolország legtipikusabb receptje. A nevét arról a konyhai edényről kapta, amiben készitik, a paelláról.
Hozzávalók:
- 40 dkg rizs
- 2 fej vöröshagyma
- Néhány gerezd fokhagyma
- 1 liter zöldség- vagy húsleves
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 kis szál chorizo (spanyol kolbász)
- ½ kg zöldborsó
- 1 kg tenger gyümölcsei (fekete kagyló, király rák, apró polip, tintahal, bármilyen tengeri hal vegyesen)
- Néhány szál sáfrány (ha nincs sáfrányunk, 1 kis kanál kurkumával helyettesítsük)
- Só
- Bors
Elkészítés:
Olívaolajon hagymát pirítunk, majd hozzáadjuk a rizst és a fokhagymát. A levessel felöntjük, fűszerezzük. Mikor a rizs félpuhára főtt, hozzáadjuk a zöldségeket, majd a felszeletelt kolbászt és végül a tenger gyümölcseit. Még néhány percig főzzük, mikor elkészült néhány percig pihentetjük. Tálalás előtt citromgerezdekkel és frissen aprított petrezselyemmel tálaljuk.
Szerző: Duffek Judit