Paella - Spanyolország egyik legfinomabb receptje

A Paella, a valenciai régió tipikus étele, sőt mi több, Spanyolország legtipikusabb receptje. A nevét arról a konyhai edényről kapta, amiben készitik, a paelláról.

Hozzávalók:

  • 40 dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • Néhány gerezd fokhagyma
  • 1 liter zöldség- vagy húsleves
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 kis szál chorizo (spanyol kolbász)
  • ½ kg zöldborsó
  • 1 kg tenger gyümölcsei (fekete kagyló, király rák, apró polip, tintahal, bármilyen tengeri hal vegyesen)
  • Néhány szál sáfrány (ha nincs sáfrányunk, 1 kis kanál kurkumával helyettesítsük)
  • Bors

Elkészítés:
Olívaolajon hagymát pirítunk, majd hozzáadjuk a rizst és a fokhagymát. A levessel felöntjük, fűszerezzük. Mikor a rizs félpuhára főtt, hozzáadjuk a zöldségeket, majd a felszeletelt kolbászt és végül a tenger gyümölcseit. Még néhány percig főzzük, mikor elkészült néhány percig pihentetjük. Tálalás előtt citromgerezdekkel és frissen aprított petrezselyemmel tálaljuk.

Szerző: Duffek Judit

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Lifestyle
Bár a címben említett két módszer is sok háziasszony szerint hatékony konyhai praktika, van még egy zseniális trükk, amit kipróbálhatsz.
Egészség
Nem csupán a fogyásban segíthet az, ha belecsempészed reggel a vízbe ezt a különleges összetevőt.
Fashion&Beauty
Megannyi híresség mellett természetesen a frissen eljegyzett Selena Gomez is részt vett a londoni BAFTA-gálán: nos, a színész-énekesnő mindenki rabul ejtett lehengerlő ruhájával a vörös szőnyegen, de...
Lifestyle
Sztárok
A jordán királyi pár tavaly augusztusban tarthatta kezében első unokáját, a gyönyörű Iman hercegnőt, aki örökölte édesanyja és nagyanyja minden szépségét, most pedig egy újabb taggal bővült a királyi...