Kókuszos csokibomba - Bounty torta
A híres bounty csokoládéból már süteményt sőt, tortát is sütöttek! Nézzük most meg, hogyan is kell elkészíteni.
Hozzávalók
Tésztához:
- 5 darab tojás
- 20 dkg liszt
- 25 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 5 evőkanál víz
Kókuszos krémhez:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 10 dkg kristálycukor
- 15 dkg margarin
Csokoládés krémhez:
- 1 csomag csokis pudingpor
- 5 dkg kristálycukor
- 4 dl tej
- 10 dkg margarin
Díszítéshez:
- 20 dkg csokoládé
- Kókuszreszelék
Elkészítés:
Tészta
A tojásokat szétválasztjuk, és a tojássárgákat habosra keverjük a vaníliás cukorral és a 25 dkg cukor felével. Ezután hozzáadjuk a vizet. A sütőport elkeverjük a liszttel, a tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük. Amikor a fehérje már majdnem jó, hozzáadjuk a 25 dkg cukor másik részét, és így habosítjuk tovább. A tojásfehérjehabot lazán összekeverjük a tojássárgákkal. Ezután folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá lassan a lisztet. Tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 150 fokon kb. 1 óráig sütjük.
Kókuszos és csokoládés krém
A margarinokat félretesszük, és a csokikrémet úgy készítjük el, ahogyan a pudingot szokás (minden pudingpor tasak hátulján ott található az elkészítési mód). A kókuszos krémmel ugyan így járunk el, de a tejet a kókuszreszelékkel forraljuk fel. A kihűlt krémekhez ezután hozzáadjuk a felhabosított margarinokat.
Amikor kész a tészta, és kivettük a tortaformából, vízszintesen három egyenlő részre vágjuk.
Az első lapra rákenjük a kókuszkrémet, és miután erre ráhelyeztük a második lapot, arra a csokoládékrém kerül. Végül erre rátesszük az utolsó lapot. A maradék krémmel kívülről bevonjuk a torta oldalát.
Végül a torta tetejét a díszítéshez használt 20 dkg olvasztott csokoládéval kenjük be, erre pedig a kókuszreszelék kerül.