Padlizsánkrém kerti partikhoz
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Egy könnyed nyári rendezvényhez elég, ha hideg ételt szolgálunk fel. Jöjjenek akár barátok, akár üzletfelek, tökéletes választás a padlizsánkrémes kenyér, hiszen nem telít el, mégis remek fogás az éhség ellen.
Hozzávalók
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
20 dkg vöröshagyma
1,5 dl olaj vagy 8-10 evőkanál majonéz
ételízesítő
fekete őrölt bors
Elkészítés
A megmosott padlizsánokat szurkáljuk meg villával, aztán tegyük be a forró sütőbe, és süssük puhára. Majd vegyük ki őket, és tegyük egy lábasba, amit lefedünk. Hagyjuk állni, majd 15 perc után hámozzuk meg őket. Ezután nyomkodjuk ki jól alaposan a sült padlizsánokat, és vágjuk apró darabokra. Közben reszeljük le a hagymát, amit borssal és sóval keverjünk össze. Tegyünk rá majonézt és öntsük bele a padlizsán darabokat, majd keverjük össze őket jó alaposan. Aki kedveli, csepegtethet rá egy kevés citromlevet. Puha kenyérre vagy pirítósra kenve tálaljuk.
Ha a vendégek vágynának egy kis édességre is, készítsd el nekik a karamellás-magos lapocskákat!