Citromos-spárgás linguine
Nyáron igen jól tud esni egy tál tésztaétel. Sokan csak kikapják a félkész tésztát a spájzból és pár perc alatt készre főzik. Azonban ez most egy olyan recept, ahol mindenkinek saját magának kell elkészítenie az alapot. A végeredmény magáért beszél.
Hozzávalók
- 50 dkg tésztaliszt
- 3 db tojás
- 3 db citrom
- 70 dkg zöld spárga
- 3 evőkanál margarin
- 10 dkg reszelt ementáli sajt
- 1 dl tejszín
- friss aprított bazsalikom
- fűszerek: bors, só
Elkészítés
A lisztet, tojást és egy csipet sót összekeverünk, majd 15-30 percig letakarva hagyjuk, hogy megkeljen. Utána vegyük ki, és egy lisztezett deszkán vágjuk öt felé. A levágott darabokat nyújtsuk laposra, majd vagdossuk egyenlő részekre. Ha megvagyunk, tegyük bele őket a forrásban lévő enyhén sós vízbe, és hagyjuk főni körülbelül három percig. A spárga zsenge részét vágjuk három egyenlő részre, majd forró gőz felett pároljuk puhára. Közben vegyünk elő egy serpenyőt, amiben olvasszuk fel a margarint. A vajba dobáljuk bele a citromok héjait, és a levét pedig facsarjuk rá, majd öntsük fel tejszínnel. Fontos, hogy a mártást tartsuk állandóan melegen. A megfőtt tésztát tegyük bele a mártásba úgy, hogy 1 dl főzővizet is öntünk hozzá. Tegyük rá a tésztára a spárgát, és a reszelt sajtot is. Forgassuk őket össze, és már kész is a citromos-spárgás linguine.
Kóstold meg a házilag elkészített pestot is!