A heringes finomság - Matias saláta
Nagy melegekben mindenkinek jobban esnek a könnyen emészthető ételek. Ez a saláták szezonja. Rendkívül nagy a választék, rengeteg variáció létezik, már csak azt kell eldönteni, kinek mi a kedvence. Segítségképpen itt egy heringes saláta, amely a halkedvelők szája ízének biztosan megfelel.
Hozzávalók
- 6 db pácolt hering
- 1 db fehér hagyma
- 3 db savanyú uborka
- 1 db narancs
- 80 g mazsola
- 30 g szeletelt mandula
- salátaöntet
Elkészítés
A heringeket két órán keresztül áztassuk be hideg vízbe. Közben legalább egyszer cseréljünk vizet, hogy megszabaduljunk a felesleges sótól. Ha kész van, csíkozzuk fel őket. Vegyünk elő egy serpenyőt, és a manduladarabokat pirítsuk meg olaj nélkül. Eközben a mazsolákat áztassuk be vízbe legalább 20-30 percre, hogy megpuffadjanak. Majd vegyük elő a narancsot, pucoljuk meg, és vágjuk ki a húsát. A hagymát és az uborkát vágjuk fel körülbelül ugyanakkora félkarikákra. Ha minden kész van, a heringet, a mazsolákat, a narancshúst, a hagymát és az uborkát keverjük össze egy tálban, és öntsük nyakon a salátaöntettel. Tálaláskor szeletelt mandulával díszítsük!
A melegben mindenkinek jól esik egy frissítő leves, ezért kóstold meg a bazsalikomos cukkini krémlevest!